KIRIKKALE
25°
03:52

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi artık Endonezya İslam Üniversitesi ile ortak

Kırıkkale Üniversitesi ve Endonezya Devlet İslam Üniversitesi Sunan Kalijaga arasında iş birliği protokolü imzalandı.


Dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeş üniversitelerle proje bazlı iş birliği çalışmalarını başarı ile sürdüren Kırıkkale Üniversitesi, proje bazlı iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi.

PROTOKOL İMZALANDI
Kırıkkale Üniversitesi, Endonezya Devlet İslam Üniversitesi Sunan Kalijaga ile birlikte yaptığı “Yapay Zeka Temelli Müfredat Tasarımı “ konulu seminerde iki üniversitenin akademik birimleri arasında ortak yapılabilecek projeler kararlaştırılarak iş birliği protokolü imzalandı.

ÜNİVERSİTE YETKİLİLERİ HAZIR BULUNDU
Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Endonezya Devlet İslam Üniversitesi Sunan Kalijaga Rektörü Prof. Dr. Al Makin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Iswandi Syahputra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ile Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Endonezya Devlet İslam Üniversitesi Sunan Kalijaga dekan yardımcıları katıldı. Protokole imza atan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Endonezya Devlet İslam Üniversitesi Sunan Kalijaga Rektörü Prof. Dr. Al Makin, birbirlerini tebrik ederek protokolün her iki ülke ve üniversite adına hayırlı olmasını diledi.

PROTOKOL GENİŞ İMKANLAR SUNUYOR
Protokol kapsamında; sanal gerçeklik ortamlarında yabancı dil öğrenimi, üretken yapay zeka araçlarını kullanarak öğretim materyallerinin geliştirilmesini teşvik etme, kanser hastalarının sosyal yaşamdaki durumlarının yapay zeka ile analiz edilmesi, yapay zeka ile öğrenci memnuniyetini analiz etmek: Türkiye ve Endonezya'daki örnek olaylar, medyanın gençler üzerindeki etkisi, yapay zeka ve spor eğitimi, Türkiye ve Endonezya'da internet ve teknoloji bağımlılığı, İslamofobi'yle mücadele, Türkiye ve Endonezya tefsirinde çağdaş yorumlar ve karşılaştırılması, yapay zeka uygulamalarında İslami etik, helal et belgelendirilmesi ve hayvan kesiminde iki ülkede yapılan uygulamalar konusunda ortak çalışmalar yapılması amaçlanıyor.
Protokol imza töreni, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Rektör Aslan'dan öğrencilere çağrı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi’ne kongre merkezi

İlginizi Çekebilir

Nadir görülen "Eresus kollari" türü örümcek görüntülendi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55986

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171